VOOR & NA ONTHAREN

VOOR HET WAXEN

Ter voorbereiding thuis:

Voor het beste waxresultaat zorg ervoor om 2 – 3 weken niet te scheren of te knippen; een halve cm lang zou prima zijn als je voor de (eerste) waxbehandeling komt. Thuis kun je een paar dagen van te voren zachtjes scrubben om de huid en haren te versoepelen, zodat het waxen nog makkelijker gaat. Je kan bij ons je opfrissen voor de behandeling als je thuis daar geen tijd voor hebt gehad.

Ter voorbereiding in de waxruimte:

Na het drankje en de pro met je een intake hebt gedaan wordt je naar de waxruimte geleid om je de gelegenheid te geven om je op te frissen. Je huid moet schoon zijn voor de behandeling. Voor de intieme behandelingen zoals de Brazilian zul je je onderkleding geheel uit moeten doen. De bovenkleding mag je aanhouden. We begrijpen dat je je een beetje onzeker voelt maar de ervaring is zodra je eenmaal op de stoel ligt dat dat gevoel al snel weg is. We zijn in geen geval bezig met hoe je eruit ziet, we zorgen er juist voor dat je je op je gemak voelt.

Tijdens het waxen(wax zonder strip en met strip)

Zonder strip:
Met deze wax worden de gevoelige delen behandeld, zoals brazilian(bikinilijn met schaamstreek en evt bilnaad) en gelaat.

Eerst wordt er gedesinfecteerd en een laagje olie aangebracht speciaal geschikt om de huid extra te beschermen. De zachte wax wordt steeds een klein stukje met een nieuwe spatel op de huid aangebracht. Dat is niet heet maar een behaaglijk gevoel. Na een minuut wordt het soepele plakje supersnel door de waxpro verwijderd. Tussentijds is er al weer nieuwe wax op een ander deel van de huid aangebracht, zodat het alvast een soepel laagje kan worden. De waxpro kan je vragen om te helpen de huid strak te houden (spannen) en houdt je op de hoogte van wat ze doet.

Met strip:
We gebruiken  ook wax waarbij een stripje wordt gebruikt om de wax te verwijderen. Dit wordt meestal gebruikt bij grotere oppervlakten, zoals benen en rug bijvoorbeeld.

Doet waxen pijn?

Waxen voel je wel maar over het algemeen valt het eigenlijk wel mee. Het is lastig uit te leggen wat je voelt maar het is zeker minder pijnlijk dan je verwacht. Wij hebben ook wat tips waarbij je goed kan ontspannen. Uiteindelijk als je het vaker hebt gedaan wordt het haar minder en daardoor ook steeds minder pijnlijk.

Tegenwoordig zijn de producten, kennis en behandelingen zo verbeterd dat daardoor zelfs het waxen bij intieme delen meer toegankelijk is geworden. Je zult merken in de wachtruimte ben je een beetje zenuwachtig maar het is ook zo weer voorbij. Het geeft een ontspannen en zeker gevoel, het resultaat is zeker de moeite waard.

NA HET WAXEN

Om het beste resultaat uit je behandeling te halen.

  • Hou je huid schoon, raak de behandelde huid alleen aan met schone handen
  • Vermijdt warmte en wrijving 24 tot 48 uur
  • Douche niet te heet
  • Ga niet naar de sauna of zonnebank direct na de behandeling
  • Draag geen knellende kleding
  • Na 3 dagen de huid 2 tot 3 keer per week scrubben en verzorgen(zie bij de verzorgingsproducten voor thuis)

 

 

VOOR EEN LASERBEHANDELING

Je eerste kennismakingsgesprek

Daarin bespreken we wat je wensen zijn en leggen we uit wat je kan verwachten van de laserbehandeling. En wat je van te voren moet doen. We laten natuurlijk ook je een korte laserbehandeling meemaken.

Wat moet je doen op je eerste laserbehandeling;
Eerst maken we een foto van het behandelgebied, zo kunnen we gedurende tijd de verschillen zichtbaar maken. Je hoeft eigenlijk niet veel te doen, alleen te zorgen dat de huid schoon en geschoren(2 dagen van te voren) is. Geen donker ondergoed (in verband met hoge mate lichtabsorptie), bij voorkeur wit ondergoed. Gebruik geen make-up op het behandelde deel, anders even aangeven dan maken wij het voor je schoon.

Let op!

– Je mag de eerste 6 weken geen Epilady, gewaxt en/of geëpileerd zijn. – De huid mag ook niet teveel in de zon en ga zeker niet vlak voor de behandeling onder de zonnebank of gebruik zelfbruiningsmiddelen. – Je mag natuurlijk wel naar buiten maar gebruik een hoge beschermingsfactor(v.a. 30SPF)

Wat voel je?

De gel die we eerst opbrengen is een beetje koud. Doordat we constant bewegen voel je van de laser niet meer dan een beetje aangename warmte. Na de behandeling kan er een lichte zwelling ontstaan en de huid kan een beetje rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag.

Veilig & Huidvriendelijk

Om de huid te beschermen wordt er een ingebouwd koelsysteem gebruikt. Dit koelt de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie en voorkomt pijn bij de behandeling. Hierdoor is dit systeem ook geschikt voor een gevoelige huid en is verdoving niet nodig. Tevens wordt er ook op het behandelde deel een gel aangebracht dat ter extra bescherming en om een vloeiende beweging van de laserkop mogelijk te maken. Je kunt meestal direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.

NA EEN LASERBEHANDELING

Nazorg/advies/wat kun je verwachten?

Na de behandeling adviseren we je deze adviezen en nazorg aan te houden om het hele behandelproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben wij ook je medewerking nodig om de voor-na instructies goed op te volgen voor het beste resultaat.

– Om pigmentverschuiving te beperken;  ga (minstents 3 dagen) niet in de zon of onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruiningscreme’s. De huid moet namelijk zoveel mogelijk zijn eigen kleur behouden, zodat de behandeling steeds onder gelijkwaardig condities kan plaatsvinden. Je mag natuurlijk wel naar buiten maar gebruik een hoge beschermingsfactor(v.a. 30SPF).

– Probeer de huid de eerste 1 a 2 dagen iets te ontzien; douche niet te heet, probeer warmtebronnen te beperken, liever niet zwemmen(vanwege bacteriën in het zwembad).

– Zijn de oksels behandeld gebruik de eerste 2 dagen geen deodorant.

– Tussen de  behandelingen mag er alleen geschoren worden niet meer waxen en/of epileren(dus geen haartjes eruit trekken!)

– De haartjes kunnen tussen de 1e- 3e week na de behandeling iets stugger en grover zijn, dat is normaal. Trek en pluk niet aan de haartjes deze vallen in deze tijd er vanzelf uit.

– Een paar dagen na de behandeling kan het behandelde deel gaan jeuken. Je kan voorzichtig een licht scrubmiddel gebruiken(Limoon heeft een geschikte scrub van Outback Organics), dit helpt tegen jeuk. Nooit krabben!